Information

SilbaNiehko är det samiska namnet på silverdröm, silvret från virket vi jobbar med och drömmen för slutresultatet. Med våra möbler vill vi förmedla det norrländska lugnet till dig som vill känna harmoni i ditt hem.

Vi tillvaratar och återanvänder gamla planklador, timmerlador, ren hagar och snöskärmar runt om i norrland samt andra åldersstigna byggnader som med tidens gång fått sin lyster som så starkt påminner om silver och guld. Vi låter virket torka i sin egen takt och låter det sen få formas till något ”eljest”, något som inte finns i varje hem, något som ger dig känslan av lugn och ro, harmoni och framförallt känslan av att du har naturen vid din sida som låter dig släppa stressen från vardagens slit. Något vi alla borde unna oss oftare.

Våra möbler är 100 % handgjorda och vi låter inte stressen forma möblerna utan låter varje bräda får ta sin tid att formas, allt för att slutresultatet ska bli fulländat och förmedla sin genuina naturlighet som återvunnet, obehandlat och levande trä kan göra. Den kommer med gamla spikhål, revor av kvistar, regn och snö, en historia om svunna tider, väder, vind och mystik.

SilbaNiehkon är unik, den är personlig. Vi utgår från vårt standardmått men vi kan hjälpa dig hitta just din SilbaNiehko och vilken form som passar dig. Fundera:

Hur vill du ha din SilbaNiehko? Var passar den in i ditt liv?

Allt handgjort skapande sker uppe i den norrbottniska glesbygden, där lugnet, naturen och det storslagna landskapet fått forma ådrorna till det som just blir våra SilbaNiehkos din SilbaNiehko.